luni, 9 ianuarie 2012

Superlativele anului 2011 in Muzica TRANCE !

M-am gandit bine, in ultimele zile si, am ajuns la concluzia, ca nu pot incepe acest an, fara sa facem un remember, o privire retrospectiva, fata de ceea ce am numit Superlativele anului 2011.


Iata, despre ce este vorba :


1. Piesa anului, conform voturilor fanilor din intreaga lume, este cea a egiptenilor de la Aly & Fila - "We control the Sunlight". As spune eu, la o concurenta si-o diferenta infima, fata de piesa "Sun and Moon" de la Above and Beyond.


O mentiune speciala, este absolut necesara, avand in vedere ca DJ romani incearca sa se impuna in muzica trance internationala. Si, pe aceasta cale, cand numarul acestora este, din pacate, unul redus (inclusiv in tara, nu doar afara) este bine sa mentionam si sa premiem excelenta, profesionalismul si munca dedicata a DJ-ilor.


Dupa parerea mea si-a majoritatii celor mai in drept a aprecia - cea mai buna productie romaneasca in 2011 din muzica trance - este piesa "Cold Shower" de la Snatt & Vix si Alexandra Badoi.


Care beneficiaza de un videoclip absolut superb si foarte bine realizat dpdv tehnic, plus de o contributie majora in promovarea externa din partea lui Markus Schulz si a casei de productie Armada, cu care au semnat si romanii nostrii :)


2. Albumul anului este, de departe, cel de la Above and Beyond - "Group Therapy", despre care am scris la vremea respectiva, cand a fost lansat. Un motiv in plus, pentru aceasta optiune, este faptul ca britanicii ne-au vizitat tara in vara trecuta cand ne-au prezentat piesele acestui album, in cadrul concertului devenit deja o traditie in Romania - desfasurat pe Plaja de la Hanul Piratilor din Navodari.


3. Evenimentul anului, in mod indiscutabil, il reprezinta A State Of Trance 500 - maratonul facut de Armin van Buuren in jurul lumii, fata de editia aniversara a show-ului sau radio, ajuns la un numar important de episoade.  Astfel, dupa cum am scris pe acest blog - ASOT 500 a avut 5 editii pe 5 continente :


19-03 Johannesburg - MTN Expo Centre


26-03 Miami - Ultra Music Festival


02-04 Buenos Aires - Club G.E.B.A.


09-04 Den Bosch - Brabanthallen


 16-04 Sydney - Acer Arena


Nu trebui uitat nici un alt eveniment, de o importanta relevanta pentru fanii muzicii trance din intreaga lume. Este vorba de un alt show radio, probabil cel mai ascultat la nivel mondial (dupa unele statistici), al celor de la Above and Beyond - Trance Around The World - TATW 400.


O mentiune pentru un eveniment autohton care convinge prin seriozitate, profesionalism, buna organizare si line-up-uri care ne-au incantat ultimele veri toride. Este vorba, indiscutabil, despre cel mai reusit eveniment romanesc din muzica trance - desfasurat anual, in aceeasi locatie primitoare de pe plaja virgina de la Hanul Piratilor.


Cand spunem The Mission Dance Weekend - vorbim despre o echipa aflata la o maturitate deplina in organizarea de evenimente in Romania. Cei de la The Mission, au serbat, vara trecuta, 11 ani de existenta pe piata evenimentelor si ne-au oferit cel mai tare line-up pe care l-am vazut vreodata in Romania intr-un concert de Muzica Trance. Au mixat : Gabriel and Dresden, Paul van Dyk, Above and Beyond si Ferry Corsten si Snatt and Vix.

3 comentarii:

Zoltan B. spunea...

da , cam asta a fost anul 2011 :D (in trance) bravo

PATRICKdan spunea...

multam fain, pentru comentariu Zoltan.
care au fost piesele tale preferate, inafara acestora 2 ?
hai, sa recunoastem, au mai fost si altele cel putin la fel de bune, nu ;)

Recomandarile zilei: linkuri recomandate | Blogatu spunea...

[...] Superlativele anului 2011 in Muzica TRANCE! [...]

AdSense