miercuri, 20 aprilie 2011

A State Of Trance by Armin van Buuren : ASOT history !

Emisiunea radio A State of Trance a debutat in urma cu fix zece ani la un post local olandez, dar dupa un deceniu este mai mult decat un show pe calea undelor. ASOT a devenit cea mai cunoscuta productie de gen, depasind de mult timp granitele Olandei. ASOT si Armin van Buuren au devenit intre timp doua branduri de renume mondial, iar showul saptamanal de trance & progressive a ajuns sa fie ascultat de milioane de pasionati ai muzicii electronice.


Totul a inceput in martie 2001 la postul local olandez ID&T, devenit ulterior Slam FM, unde Armin a difuzat prima editie din A State of Trance. Dupa cum avea sa recunoasca insusi cel mai bun DJ al planetei, la momentul respectiv nu avea nici cea mai mica idee despre impactul pe care il va avea A State of Trance la nivel global.


Formatul initial de doua ore s-a pastrat in timp, show-ul radio gazduind cele mai noi piese trance & progressive. Cu timpul emisiunea s-a internationalizat prin difuzarea la diferite posturi locale din intreaga lume. La extinerea brandului a contribuit si reteaua americana online Digitally Imported, care transmite emisiunea in fiecare joi intre orele 21:00 si 23:00 (ora Romaniei).


Show-ul radio este presarat cu interventii ale gazdei Armin van Buuren, care prezinta pe scurt cele mai importante piese care fac parte din playlist si anunta Tune of the Week (cea mai buna piesa a saptamanii in alegerea sa), Future Favorite (piesa votata de ascultatori pe site-ul www.astatoftrance.com), pentru ca emisiunea sa se incheie de fiecare data cu ASOT Radio Classic (o piesa considerata a fi clasica pentru genul trance&progressive – parte introdusa incepand cu episodul 284).


Pe langa episoadele regulate, A State of Trance a mai avut de-a lungul timpului si asa numitele aparitii XXL, cand pe langa seturile lui Armin van Buuren au fost incluse in show si mixurilor altor artisti.


Asa s-a intamplat cu ocazia ASOT 359, un extra episod de cinci ore, cu mixurile LIVE din clubul Amnesia (Ibiza) ale lui Armin, Gareth Emery, ATB si John O’Callaghan.


A State of Trance a fost in ultimii ani si scena lansarii oficiale a ultimelor doua albume solo semnate Armin van Buuren: Imagine si Mirage. Piesele acestora au fost difuzate in regim de promo mix in cadrul show-ului, pentru ca ulterior sa fie promovate pe rand in cadrul celorlalte episoade.


Istoria petrecerilor aniversare A State of Trance a inceput odata cu episodul 100, cand Armin a mixat LIVE in Bloomingale (Olanda) alaturi de John O’Bir, Marco V si Harry Lemon.


S-a continut la ASOT 200 cu patru ore de show impartite astfel: primele doua ore dedicate unui megamix cu cele mai cerute piese din partea ascultatorilor, ora a treia un set exclusiv Gabriel & Dresden, pentru ca in ora a patra Armin sa puna muzica LIVE in Museumsquare din Amsterdam.


La ASOT 250 stacheta a fost ridicata la un show LIVE de opt ore si jumatate clubul Asta din Haga. Au mixat cu acea ocazie Jonas Steur, M.I.K.E., John Askew, Rank 1, Meno de Jongh si evident Armin van Buuren cu un set de doua ore. A mai fost o ora de ASOT Classics mixat pe Ableton.


Seria evenimentelor aniversare a continuat cu ritmicitatea deja experimentata o data la 50 de episoade, astfel ca ASOT 300 a prilejuit un nou moment de party in cadrul comunitatii de tranceri din intrega lume. Show-ul de sapte ore a fost organizat in Den Bosch, iar printre invitati s-au numarat Aly&Fila, Sean Tyas, Meno de Jong, Marcel Woods si Markus Schulz.


Petrecerea aniversara ASOT 350 a avut loc in aprilie 2008 in clubul Noxx din Antwerp (Belgia). DJ Shah, M.I.K.E., John O’Callaghan, Aly&Fila, Nic Chagall si Markus Schulz au incins atunci la propriu atmosfera alaturi de amfitrionul Armin van Buuren.


Episodul 400 a marcat intrarea A State of Trance intr-o noua dimensiune. Armin a organizat trei petreceri in trei locuri diferite: Club Wuppertal (Germania), Club Air din Birmingham (Marea Britanie) si Club Massilo (Rotterdam). A fost un adevarat tur de forta din partea celor implicati, cele trei show-uri desfasurandu-se in trei zile consecutive.


Stacheta a fost inaltata si mai sus cu ocazia ASOT 450, Armin punand in scena cinci evenimente LIVE in patru locuri diferite: The Government din Toronto (Canada), doua seri la rand in Roseland Ballroom din New York (SUA), Expo Arena din Bratislava (Slovacia) si Hala Stulecia din Wroclaw (Polonia). Acesta din urma a fost decalata cu doua saptamani in semn de respect pentru poporul polonez, indurerat de tragica disparitie a presedintelui Lech Kaczyński.


via Cronicar.EU
Trimiteți un comentariu

AdSense