miercuri, 12 ianuarie 2011

>Coffee vs Green Tea !!

>
Intrat intr-o usoara lancezeala in privinta bloggingului, intr-o perioada in care am interactionat mai mult pe FaceBook si Twitter, sau alaturi de colegii din Blogosfera Vrancea, zic, sa revin pe blog. 
O fi inceputul asta de an, vremea nasparlie de afara sau faptul ca tanjesc dupa primavara precum un copil dupa o prajitura...
Cert e, ca trecu ceva vreme ('fo 'stamana), nepermis de multa pentru un blogger activ cum am pretentia io ca mi-s. Fapt pentru care zisei ca azi e o zi numa' buna sa revin in on-line-ul bloggeristic mioritic :)

Prin urmare, intai de toate, am renuntat la ceaiul verde de dimineata. Mno, beau green-tea de 'fo cativa ani buni, in paralel cu cafeaua, sa zicem de prin facultate. Atunci, l-am descoperit, intr-o ceainarie chinezeasca din Constanta, din zona Delfinariu.
Am renuntat la cafeaua varsata ce o cumparam alaturi de colegii de camera, de la market-ul din spatele caminului de pe Bd. Mamaia, in schimbul minunatei licori ce imi oferea o energie care ma tinea mai mult, pe parcursul unei zile si, nu ma trezeste brusc, precum cafeaua.

Cu toate acestea, astazi am renuntat la ceai verde si-am zis sa imi prepar o cafea la ibric, cum n-am mai beut de multisor, de prin studentie. E drept, la ibric, e cu mult mai buna decat cafeaua la filtru ce-o bem majoritatea, la birou sau acasa. Nu se compara cu cafeaua facuta de turci in cafenelele din Constanta, ori aia de la Eforie-Nord, de pe plaja Vraja Marii...
Dar parca tot are o aroma mai buna, plus ca la filtru, mi se pare buna doar daca o bei imediat. Dupa un moment, capata un gust schimbat, singurul avantaj este ca filtrul ti-o mentine calda pentru mai mult timp. 

Sunt curios, in privinta micilor vicii matinale, ce preferinte avem :  
1. ceai verde  sau cafea ? 
2. de care cafea : filtru sau ibric ?
3. de care ceai : verde sau altceva ? 

6 comentarii:

The dreamer spunea...

>Deci :) ceaiul verde cu lamaie e super bun, da' nu sa-l beau in fiecare zi. In schimb , cafeaua e necesitate absoluta.... dimineata acasa - o cafea/ doua la ibric , apoi la munca: ness sau cafea (la filtru). Ai dreptate: cafeaua la ibric e, nu buna, ci delicioasa. Acu' vreo doi ani ceaiul negru devenise o usoara "necesitate", da' am reusit sa ma las .

U.Laurentiu spunea...

>ceai verde dar trebuie baut foarte putin nu cate o cana. e mult mai bun decat cafeaua, si are si mai multi antioxidanti. Singurul dezavantaj este pentru cei care au probleme cu calciul. Dar daca se bea cu masura, cum beau chinezii in cescute foarte mici. e totul OK. Alte dezavantaje... am auzit ca ceaiurile si cafeaua pateaza dintii...

alibus spunea...

>Beau aproape zilnic cafea la filtru ca de, asta e gratis si la indemana.Daca ar fi dupa capul meu, mai exact dupa gust, as bea doar espresso, motiv pentru care mi-am si achizitionat un espressor cu gandul ca-l voi folosi zilnic. Binenteles ca lenea si trezitul greu au invins si espressorul meu e acum mai mult un obiect de mobilier. In weekend imi mai fac uneori cafea la ibric de ala hexagonal (cred ca italian la origini).Ceai beau destul de rar.

Adrian Mangu spunea...

>ceai....imi place verde :))

PATRICKdan spunea...

>concluzia primei zile, de sondare a viciului matinal, preferat de Blogosfera Vrancea : "we're aDDicted of coFFee, tea is only for fun" :)

iulia spunea...

>Ehee, eu sunt innebunita dupa cafea si da, ca o mare iubitoare a cafelei, o prefer la ibric. Am doua expresoare care stau si acum in dulap. Nu zic, imi place si ceaiul verde, ba chiar mi se pare ca ma trezeste mai bine, dar ador gustul cafelei.

AdSense