miercuri, 12 ianuarie 2011

>Coffee vs Green Tea !!

>
Intrat intr-o usoara lancezeala in privinta bloggingului, intr-o perioada in care am interactionat mai mult pe FaceBook si Twitter, sau alaturi de colegii din Blogosfera Vrancea, zic, sa revin pe blog. 
O fi inceputul asta de an, vremea nasparlie de afara sau faptul ca tanjesc dupa primavara precum un copil dupa o prajitura...
Cert e, ca trecu ceva vreme ('fo 'stamana), nepermis de multa pentru un blogger activ cum am pretentia io ca mi-s. Fapt pentru care zisei ca azi e o zi numa' buna sa revin in on-line-ul bloggeristic mioritic :)

Prin urmare, intai de toate, am renuntat la ceaiul verde de dimineata. Mno, beau green-tea de 'fo cativa ani buni, in paralel cu cafeaua, sa zicem de prin facultate. Atunci, l-am descoperit, intr-o ceainarie chinezeasca din Constanta, din zona Delfinariu.
Am renuntat la cafeaua varsata ce o cumparam alaturi de colegii de camera, de la market-ul din spatele caminului de pe Bd. Mamaia, in schimbul minunatei licori ce imi oferea o energie care ma tinea mai mult, pe parcursul unei zile si, nu ma trezeste brusc, precum cafeaua.

Cu toate acestea, astazi am renuntat la ceai verde si-am zis sa imi prepar o cafea la ibric, cum n-am mai beut de multisor, de prin studentie. E drept, la ibric, e cu mult mai buna decat cafeaua la filtru ce-o bem majoritatea, la birou sau acasa. Nu se compara cu cafeaua facuta de turci in cafenelele din Constanta, ori aia de la Eforie-Nord, de pe plaja Vraja Marii...
Dar parca tot are o aroma mai buna, plus ca la filtru, mi se pare buna doar daca o bei imediat. Dupa un moment, capata un gust schimbat, singurul avantaj este ca filtrul ti-o mentine calda pentru mai mult timp. 

Sunt curios, in privinta micilor vicii matinale, ce preferinte avem :  
1. ceai verde  sau cafea ? 
2. de care cafea : filtru sau ibric ?
3. de care ceai : verde sau altceva ? 
Trimiteți un comentariu

AdSense