sâmbătă, 18 mai 2024

Jean Michel Jarre - STARMUS : Bratislava - Bridge to the future

Pe 12 mai, Jean-Michel Jarre și invitatul său, Sir Brian May, au deschis cea de-a șaptea ediție a Festivalului STARMUS cu „Bridge from the Future” în fața a 100.000 de spectatori.

Jarre a proiectat el însuși întreaga scenă, conceptualizându-l ca o partitură pentru muzică. Producția a inclus spectacole elaborate de lumini și laser, vizibile din 3 țări diferite, inclusiv Austria și Ungaria.

Scena a prezentat 2 turnuri de peste 30 de metri înălțime, încadrând Podul OZN în spatele lor, care a fost evidențiat cu lumini și lasere. În plus, a fost folosit un balet de 400 de drone, completând muzica împreună cu focuri de artificii.

Jarre a fost însoțit pe scenă de trupa sa, inclusiv de colaboratorul său de lungă durată Claude Samard și de muzicianul britanic Adiescar Chase. Li s-au alăturat și membri ai Orchestrei Filarmonicii Slovace și un cor de 19 membri ai Corului Filarmonicii Slovace.

Repertoriul de concert a inclus 19 lucrări muzicale din cariera lui Jean-Michel Jarre, precum și un nou aranjament al lucrărilor lui Antonín Dvořák. Această interpretare, dezvoltată de Jean-Michel Jarre și Sir Brian May, a marcat o colaborare istorică, pentru prima dată, între cei 2 muzicieni emblematici.


Sir Brian May a spus: „Suntem încântați că STARMUS VII a început cu un spectacol atât de unic și spectaculos. Jean-Michel Jarre a dat tonul pentru spiritul acestei conferințe, care vizează în mod special abordarea problemelor actuale ale planetei noastre.”

Concertul a fost difuzat pe canalul TV slovac RTVS, precum și la nivel global prin rețeaua EBU și printr-un stream live pe canalul YouTube al lui Jean-Michel Jarre. În Germania, RTL-NITRO a difuzat evenimentul și a acoperit pregătirile pentru spectacol în programarea lor obișnuită.

Jean-Michel Jarre este un compozitor, interpret, producător și ambasador cultural renumit, care a deschis continuu noi drumuri cu muzica sa. Catalogul actual al lui Jarre, care include acum 22 de albume de studio, s-a vândut în peste 85 de milioane de copii în întreaga lume, câștigându-i numeroase premii și nominalizări. De-a lungul carierei sale, Jarre a folosit unele dintre cele mai faimoase repere din lume și situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO ca pânze pentru mesajele sale creative, culturale și ecologice.

Sursa informație ℹ️
https://www.sonymusic.eu/jean-michel-jarre-throws-slovakias-largest-stage-production-at-starmus-festival

AdSense